HOME OF MUSAFIR

Rabu, 27 April 2011

PAPAN IKLAN MANSUHKAN ISA SELURUH SELANGOR

SHAH ALAM, 27 April: Mesyuarat Majlis Kerajaan Negeri (MMKN) hari ini meluluskan peruntukan lebih RM600,000 untuk memasang sebanyak 56 papan iklan Kempen Selamatkan Malaysia: Mansuhkan ISA di seluruh negeri.


Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata papan iklan Selamatkan Malaysia: Mansuhkan ISA itu akan dipasang di semua 56 kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) dan dijangka siap sepenuhnya selewat-lewatnya dalam tempoh dua bulan.

Beliau berkata, kos pemasangan papan iklan itu menggunakan peruntukan Dana Akaun Amanah Penswastaan dan disalurkan kepada Menteri Besar Pemerbadanan (MBI).

Beliau berkata, projek pemasangan dan pembinaan papan-papan iklan itu akan dilakukan secara tender terbuka yang akan diiklankan di akhbar-akhbar utama.

“Usul untuk memasang papan iklan Selamatkan Malaysia: Mansuhkan ISA telah diluluskan oleh Dewan Negeri Selangor yang bersidang pada 1 April 2011,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan MMKN, hari ini.

Menteri Besar berkata, pemasangan papan iklan itu sejajar dengan hasrat Kerajaan Pakatan Rakyat yang mahu melaksanakan transformasi menyeluruh dalam semua aspek pengurusan negara.

“Ia juga sejajar dengan Program kedua yang terkandung dalam Program 100 Hari jika Pakatan Rakyat memerintah negara iaitu memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA),” katanya.

SUMBER<--Klik di sini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan